پماد بی حس کننده زایلاپی بهتر است یا اپی واید؟
اگرچه لیزر موی زاید نتایج فوقالعادهای دارد اما به هر حال دردناک است. برای کاهش درد حین جلسات لیزر چه کار می توان کرد؟ خیلی ساده است باید بهترین کرم بی حسی موضعی برای لیزر را انتخاب کرده و روش استفاده از آن را یاد بگیرید.
مدت زیادی است که لیزر موهای زائد به عنوان یکی از روشهای درمانی زیبایی متداول برای زنان و مردان معرفی شده است. هرچند دستگاه هایی مانند کندلا الکساندرایت 2020 به علت استفاده از سیستم های خنک کننده پیشرفته شامل اسپری کریوژن و دمیدن هوای خنک چند ثانیه قبل و بعد از هر پالس لیزر، درد و ناراحتی بیمار را نسبت به دستگاه های لیزر قدیمی تر مانند لیزر دایود به طور قابل توجهی کاهش دادهاند اما به هر حال جلسات لیزر، بدون درد و ناراحتی برای بیمار به پایان نمیرسد.
بسیاری از بیمارانی که قصد دارند از دستگاههای لیزر برای حذف موهای زائد خود استفاده کنند باید یک کرم بی حس کننده پیش از لیزر بمالند تا پوست بدن بی حس شده و فرایند لیزر مو تا حد امکان بدون درد انجام شود. پمادهای بی حس کننده و کرمهای سر کننده موضعی مختلفی در بازار وجود دارد که میتوان قبل از لیزر موهای زائد از آنها استفاده کرد. البته کرم بی حسی که برای وکس و اپیلاسیون مورد استفاده قرار می گیرد؛ تفاوت چندانی با پماد سر کننده موضعی لیزر مو ندارد. بهترین کرم بی حسی موضعی برایلیزر موی زاید کرم های حاوی لیدوکائین هستند که در اغلب داروخانه ها پیدا میشوند.
دو نوع کرم اصلی که به عنوان بی حس کننده موضعی در داروخانه ها یافت می شوند؛ حاوی لیدوکائین و بنزوکائین هستند که هر دو نوع کرم می تواند برای بی حسی موضعی و کاهش سوزش، علائم سوختگی و از بین رفتن زخمهای کوچک موثر باشد.
- پماد بی حس کننده حاوی لیدوکائین
کرم سر کننده حاوی لیدوکائین حین جلسات لیزر موهای زائد ناحیه تحت درمان را سریعتر از کرم های قابل حل در آب بی حس میکند و اثر آن نیز از پماد بی حسی موضعی بنزوکائین بیشتر است. به همین علت پمادهای حاوی لیدوکائین به عنوان بهترین پماد بی حسی موضعی لیزر شناخته می شوند که می تواند انتهای رشته های عصبی را از کار بیندازند و در نتیجه از تولید سدیم بعد از تحریک رشته های عصبی که یک سیگنال الکتریکی ایجاد کرده و حس درد را به مغز منتقل میکنند؛ جلوگیری نماید.
پماد زایلاپی که برای لیزر موی زاید بسیار متداول شده است؛ بر پایه لیدوکائین می باشد. هر ۳۰ گرم پماد بی حس کننده زایلاپی (Xyla P)حاوی ۵ گرم لیدوکائین و ۵ گرم پریلوکائین است که برای کاهش درد و ناراحتی پیش از لیزر موهای زائد کفایت میکند. کرم سر کننده دیگری که برپایه لیدوکائین می باشد؛ کرم بی حس کننده املا است که حاوی ۵ درصد لیدوکائین و پریلوکائین می باشد که کاربرد آن تفاوت چندانی با زایلاپی ندارد.
- پماد بی حسی موضعی بنزوکایین(Benzocaine)
کرم بنزوکائین به عنوان یک مانع شیمیایی روی پوست عمل می کنند و از ایجاد سیگنال های الکتریکی در رشته های عصبی جلوگیری می کند. در نتیجه رشتههای عصبی سیگنال های درد را به مغز نمیفرستند و احساس درد و ناراحتی وجود نخواهد داشت.
سوال اکثر بیماران این است که اگر هر دو پماد حاوی لیدوکائین و بنزوکایین به هم شبیه هستند چرا از هر دو ماده در یک پماد استفاده نمی شود؟ ماده لیدوکائین و بنزوکائین معمولاً با بدن انسان سازگارند اما برخی از افراد نسبت به یک یا هر دو آلرژی دارند. بنابراین بهتر است در ابتدا مقدار کمی از هر کرم را روی ناحیه کوچکی از بدن خود امتحان کنید و در صورتی که به محتویات آن آلرژی نداشتید اقدام به مالیدن کرم به نواحی وسیعتر بدن خود نمایید.
ژل بی حسی موضعی اولترادنت UltraDent و ژل بی حسی موضعی مستردنت Master Dent حاوی ۲۰ درصد بنزوکائین از پمادهای بی حسی موضعی متداول مورد استفاده پیش از لیزر موهای زائد است.
- پماد بی حس کننده گیاهی
معمولاً در صورتی که بیماران به پماد حاوی ماده شیمیایی آلرژی و حساسیت داشته باشند؛ از کرم های بی حس کننده موضعی گیاهی قبل از لیزر موهای زائد استفاده می شود. برخی از این کرم ها مانند کرم بی حس کننده موضعی اپی واید تقریباً اثربخشی مشابهی با کرم های شیمیایی زایلاپی و املا دارند. بنابراین در صورتی که پوست بسیار حساسی دارید میتوانید از پمادهای بیحسی موضعی گیاهی برای لیزر موی زاید استفاده کنید.
مطالب پیشنهادی مرتبط :