شفاف کردن پوست با لیزر چیست؟
روش لیزر درمانی برای سالهای متمادی یکی از مؤثرترین راهها برای کمک به شفاف کردن لکههای تیره موجود بر روی پوست بدن بوده است. سفید کردن پوست با لیزر یک نوع عمل پزشکی است که در آن، انرژی حاصل از پرتوهای تمرکز یافته نور بر روی لکههای تیره پوست هدایت میشود تا با استفاده از آن، لایههای پوست یکی بعد از دیگری برداشته شود.
امواج نوری پرانرژی که در طول موجهای مختلفی ساطع میشود، از خود گرمایی تولید میکنند که این گرما مشکل لکههای تیره پوست را با تخریب آنها و یا حذف این لکهها برطرف مینماید.
روشهای لیزر درمانی برای رفع لکههای تیره پوست شامل دو نوع اصلی میباشد که عبارتند از لیزر تهاجمی (ابلاتیو) و لیزر غیر تهاجمی (نان- ابلاتیو). لیزر تهاجمی، لایه سطحی پوست را بخار میکند و پوست آسیبدیدهای که قصد درمان آن را دارید، را به طریق فیزیکی حذف مینماید و در نهایت باعث میشود که پوست سالم مجدداً رشد کند و جای آن را بگیرد. اما از طرف دیگر، روشهای لیزر درمانی غیر تهاجمی به لایههای عمیقتری در داخل پوست نفوذ میکند و عوارضی که از لایههای زیرین پوست منشأ میگیرند را بدون حذف یا آسیب رساندن به لایه سطحی پوست شما، درمان میکند.
روش کار در روشن کردن پوست با لیزر چگونه است؟
روشن کردن پوست با لیزر در واقع یک عمل سرپایی است که با استفاده از بیحسی موضعی و داروهای بیحسی برای کنترل درد، انجام میگیرد. در این روش انرژی بالای حاصل از امواج نوری با طول موج ۵۳۲ نانومتر و یا ۷۵۵ نانومتر به سمت قسمتهای آسیبدیده پوست هدایت میشود تا در این نقاط هدف، گرما تولید کند. این انرژی به وسیله آب، رنگدانه ملانین و هموگلوبین خون که در داخل بافت پوست وجود دارند، جذب میشود و در نهایت لکههای تیره را تخریب کرده و پوست شما را شفاف میکند.
انجام این عمل معمولاً چند دقیقه طول میکشد و زمان دقیق آن به بزرگی یا کوچکی ناحیه تیره روی پوست شما بستگی دارد. برای قسمتهایی از پوست که اندازه آن بزرگ باشد، این عمل حداقل در ۳۰ دقیقه انجام میگیرد. انواع بسیار زیادی از لیزر برای روشن کردن پوست صورتو بدن وجود دارد که شما میتوانید روش مناسب برای خود را از بین آنها انتخاب کرده و لکههای تیره روی پوست خود را برطرف کنید. بعضی از انواع این روشهای لیزر درمانی عبارتند از:
- لیزر اربیوم. این یک نوع لیزر تهاجمی است که لایه سطحی پوست را بخار میکند. این نوع از لیزر به روشن شدن رنگ تیره پوست ناشی از آسیبهای آفتاب یا خالهای رنگی کمک میکند و به خصوص برای افرادی مناسب است که به طور طبیعی رنگ پوست تیره دارند. اما عیب لیزر اربیوم آن است که میتواند باعث ورم، خونمردگی و قرمز شدن پوست شود که البته این علائم بعد از حدود یک تا دو هفته به خودی خود برطرف میشود.
- لیزر پالس – دای یا PDL. اگر میخواهید لکههای مادرزادی یا به اصطلاح “لکه های ماه گرفتگی” را برطرف کنید، این روش میتواند گزینه خوبی باشد. در این روش، پرتوهای لیزر به صورت پالسی به روی پوست شما اثر میکند و پوست را در ضربتهای متوالی پاک میکند. بعد از انجام این عمل، احتمال بروز خونمردگی و تغییر رنگ موقت پوست وجود دارد.
- لیزر ان دی یاگ. در این روش، پرتوهای لیزر میتواند هم به صورت پالسی و هم به طور مداوم بر روی پوست اعمال شود. شواهد نشان میدهد که میزان موفقیت این روش در درمان لکههای تیره پوست کم است و احتمال دارد که این لکهها بعد از درمان دوباره بروز پیدا کنند. بنابراین شاید استفاده از این روش به نوعی هدر دادن پول باشد.
- نور پالسی شدید یا IPL. این روش بیشتر برای درمان لکههای رنگی و تغییر رنگ پوست مناسب است. روش IPL یک روش مبتنی بر نور است که با استفاده از رگبارهای کوتاه نور شدید، سلولهای رنگدانهای را به دقت و به طور انتخابی از بین میبرد.
این روش دارای بعضی عوارض جانبی بعد از عمل میباشد که قرمزی، تورم، خونمردگی و تشکیل جرب از آن جمله میباشد. البته این عوارض به صورت موقتی است و بعد از چند روز برطرف میشود. علاوه بر آن، این روش ممکن است برای افرادی که رنگ پوست آنها تیره است، کارکرد خوبی نداشته باشد.
نتایج
در حالی که بعضی از روشهای شفاف کردن پوست به چندین هفته زمان برای ظهور نتایج نهایی نیاز دارند، اما لایهبرداری پوست با لیزر یک روش سریع میباشد که اثرات مثبت حاصل از آن را میتوان بلافاصله بعد از عمل مشاهده کرد. بعد از درمان پوست با روش لیزر، پوست شما بلافاصله حالت شفافتر و نرمتری پیدا میکند و روند بهبودی پوست و ظهور آثار مثبت لیزر تا حدود ۳ تا ۶ ماه بعد از عمل همچنان ادامه خواهد داشت. این مزایا به خصوص در مورد روشهای لیزر تهاجمی صدق میکند که با استفاده از آن، شما تنها به یک یا دو جلسه درمانی برای حذف لکههای تیره و بهبود وضعیت ظاهری پوست خود نیاز دارید. اثربخشی روشهای لیزر غیر تهاجمی ممکن است کمی بیشتر طول بکشد و به ۱ تا ۵ جلسه درمانی نیاز داشته باشد.