نقش دارو های ضد هورمون مردانه در پیشگیری از عود مو های زائد بعد از لیزر درمانی
قبل از اختراع لیزر های پیشرفته در درمان موهای زاید معمولا پزشکان برای پیشگیری از بیشتر شدن مو های صورت و یا بدنه ( مناطق وابسته به هورمون ) و کم رنگ شدن و نازک شدن موها از داروهای ضد هورمون مردانه از قبیل اسپیرینولاکتون ، سیپروترون کامپوند و سیپروترون استات و … . استفاده می کردند و معمولا هم به علت دوز بالای دارو و طول مدت بالای درمان ( حداقل دوسال ) و گاها عوارض دارویی ( خصوصا در دوز بالا ) بیمار داروهها را قطع می کرد و نهایتا درمان با مشکل و شکست همراه بود.
بعد از اختراع لیزر ، بسیاری از بیماران و پزشکان بسیار استقبال کردند و در میان مدت وحتی دراز مدت هم نتایج خوبی حاصل میشد ولی با گذشت زمان ( چند سال بعد از لیزر مو ) معلوم شد که حداقل در نیمی از مراجعین لازم است علاوه بر لیزر درمانی داروههای ضد هورمون مردانه هم نیاز دارند و درصورتی که این گروه از مراجعین تحت درمان با دارو ( همزمان با لیزر مو ) قرار نگیرند احتمال عود یک تا چند سال بعد از لیزر وجود دارد
به کدام از مراجعین مبتلا به مو های زائد علاوه بر لیزر باید دارو هم تجویز کرد ؟
- کسانی که طی شش ماه اخیر مو های زائد در حال پیشرفت و توسعه است .
- در کسانی که دچار کیست تخمدان خصوصا تخمدان پلی کیستیک هستند ، حتی اگر علائم بالینی مثل اختلال پریود و چاقی جوش و… هم نداشته باشند .
- کسانی که علاوه بر موههای زائد دچار یکی دیگر از علائم اختلال هورمونی هم هستند مثل اختلال پریود ، ریزش مو در جلو یا فرق سر ( شبیه نوع ارثی ریزش مو ) ، اکنه یا جوش از نوع هورمونی ، و … .
- کسانیکه در ازمایشات هورمونی انجام شده هورمون های تخمدان یا فوق کلیه ، یا هیپوفیز اختلال دارند و برای تنظیم هورمون حتما باید برای تنظیم هورمون به همکار فوق تخصص غدد و گاها توسط متخصص زنان مراجعه کنند .
مطالب یشنهادی :