معرفی پروتز سینه
پروتز سینه یکی از جراحی های پلاستیک است که توسط پزشکان فوق تخصص جراحی پلاستیک با هدف افزایش سایز سینه بانوان، رفع مشکلات ظاهری این اندام و قرینه کردن سینه ها انجام میشود. طی این جراحی پروتز هایی در پشت بافت سینه بانوان قرار میگیرد و ظاهر سینه ها را بهبود میدهند. در واقع پروتز ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها از مزایا و معایب خاصی برخوردار میباشند. در این مقاله که توسط تیم مرکز لیزر و زیبایی دکتر محمد رضا حاجیان برای شما آماده شده است. تمامی مواردی که ممکن است برای شما سوال شود را توضیح داده ایم.
انواع پروتز های سینه
پروتز ها انواع مختلفی دارند و از لحاظ حجم و شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت می باشند. اگر بخواهیم پروتز ها را از جهت حجم آنها را دسته بندی کنیم، آنها در سه دسته حجم بالا، حجم متوسط و حجم خیلی زیاد قرار می گیرند که با توجه به نظر بیمار و سلیقه او انتخاب میشوند. البته نظر پزشک نیز در این تصمیم گیری دخیل میباشد.
از لحاظ ظاهری نیز متقاضیان می توانند اشکال مختلف از جمله پروتزهای گرد و یا اشکی شکل را انتخاب کنند. توجه داشته باشید که هر کدام از آنها از معایب و مزایای خاص خود برخوردار می باشند، برای مثال پروتز هایی که شکل گردی دارند برای افرادی که خواهان حجم بیشتری میباشند، مناسب است و کسانی که طبیعی بودن فرم سینه هایشان برایشان اهمیت دارد، معمولاً پروتز های اشکی شکل را انتخاب می کنند. به پروتز های اشکی شکل، آناتومیکال نیز گفته میشود.
این نوع پروتز معمولا برای افرادی که سینه های بسیار کوچکی دارند، مناسب تر میباشد و باعث رفع عدم تقارن سینه های آنها میشود. اما یکی از بزرگترین مزایای پروتز های گرد، قابلیت اصلاح و ترمیم آنهاست. یعنی اگر مشکلی برای این پروتزها پیش بیاید با یک جراحی ترمیمی به راحتی می توان مشکلات آنها از جمله چرخش پروتزها، پاره شدن آنها و… را برطرف کرد. در ادامه به بررسی جنس های مختلف پروتز سینه خواهیم پرداخت.
پروتز سیلیکونی
پروتز سینه سیلیکونی جزو پرکاربردترین نوع پروتز ها محسوب می شود که اکثر پزشکان به آن توصیه میکنند. همانطور که از نام این پروتزها مشخص است جنس آنها از سیلیکون هایی است که در بدن نیز یافت میشود. از این رو هنگام لمس، بسیار طبیعی می باشند و بدن آن را دفع نمیکند. قیمت این پروتز ها به نسبت سایر انواع، گران تر میباشد و برای جایگذاری آنها، پزشکان نیاز به برش های بزرگتری دارند.
این سیلیکون ها شبیه به سیلیکون های موجود در بدن میباشند، بنابراین هیچ آسیبی به بدن انسان وارد نمیکنند. از مزایای این جنس از پروتزها میتوان به عدم چین خوردگی، احتمال خالی شدن بسیار پایین، استحکام بالا و منسجم بودن مواد، عوارض جانبی بسیار کم، طبیعی بودن و شبیه بودن به بافت طبیعی سینه و… اشاره کرد.
از معایب این پروتز نیز میتوان به نیاز به برش بزرگتر، هزینه بالاتر، نیاز به معاینات مداوم و … اشاره کرد.
پروتز آب نمکی یا سالینی
این پروتزها همانند پروتزهای قبلی پوسته خارجی سیلیکونی غیر قابل نفوذی دارند و درون آنها با آب نمک اشباع شده است. این پروتز ها کم خطر تر میباشند و هزینه آنها تقریباً نصف هزینه پروتزهای سیلیکونی می باشد. این نوع پروتز برای افراد بالای ۱۸ سال مناسب می باشد. اما نکتهای که قابل توجه میباشد، این است که پروتئین های آب نمکی به نسبت پروتزهای سیلیکونی، کمتر طبیعی هستند و به علت وجود آب نمک ممکن است سفت شوند و احساس خوبی ایجاد نکنند. در برخی از موارد نادر نیز ممکن است این آب نمک ها پاره شوند، اما هیچ آسیبی به بدن نمی رسانند و جذب بدن میشود و جای نگرانی وجود ندارد.
از مزایای این نوع پروتز میتوان به بی خطر بودن، هزینه پایین تر، عدم نیاز به ایجاد برش های بزرگ برای جا سازی، عدم احتیاج به معاینات دوره ای مداوم و مانیتورینگ، قابلیت تنظیم حجم پروتز و… اشاره کرد.
همچنین از معایب پروتز آب نمکی نیز میتوان به حالت غیر طبیعی سینه، احتمال خالی شدن خود به خود مواد نمکی و… اشاره کرد.
چه کسانی میتوانند جراحی پروتز سینه انجام بدهند؟
امروزه بسیاری از زنان، به دلیل داشتن سینه های کوچک اعتماد به نفس خود را از دست داده و مدام به دنبال راهی برای بزرگ کردن سینه های خود میباشند. این قضیه امروزه بیشتر دیده میشود و احتمالا دلیل آن پیشرفت شبکه های اجتماعی و مقایسه شدن بدن افراد با بدن مدل ها و… میباشد.
اما از آنجایی که میدانید بافت سینه از چربی تشکیل شده است و معمولا سایز سینه تا حد زیادی به ژنتیک افراد بستگی دارد و شما نمیتوانید از استفاده از ورزش، داروهای گیاهی، روغن ها، دمنوش ها و… سایز سینه های خود را افزایش دهید و تنها راه برای افزایش سایز آنها، پروتز سینه میباشد. بنابراین این جراحی برای تمامی بانوانی که به دنبال افزایش سایز سینه های خود میباشد، مناسب میباشد.
علاوه بر آن معمولا افرادی که به دلیل سرطان، مجبور به تخلیه سینه خود شده اند و و افرادی که به صورت مادرزادی با یک سینه به دنیا آمده اند، نیز میتوانند از این جراحی استفاده کنند. به طور کلی اغلب متقاضیان جراحی پروتز سینه، خانم هایی هستند که به دلیل افزایش سن، نوسانات مکرر وزنی، بارداری، شیردهی و… سینه هایی افتاده و بد فرم دارند و یا افرادی هستند که سینه های بسیار کوچکی دارند.
بهتر است خانم هایی که در دوران بارداری و شیردهی می باشند این جراحی را انجام ندهند، زیرا سایز سینه آن ها در این دوران متغیر می باشد و بهتر است پس از این دوران تصمیمگیری کنند.
سن مناسب پروتز سینه
همچون بسیاری از جراحی های دیگر، عمل جراحی پروتز سینه نیز برای جوانان زیر ۱۸ سال ممنوع میباشد. اما این عدد بسته به نوع پروتز بکار رفته نیز متفاوت می باشد، برای مثال برای انجام پروتز سیلیکونی حداقل باید ۲۲ سال سن داشته باشید و پروتز های آب نمکی را بعد از ۱۸ سالگی میتوانید انجام دهید. در واقع بهترین سن برای انجام این جراحی، پس از گذراندن دوران رشد کامل سینه ها میباشد که معمولا برای بانوان بین ۱۸ الی ۲۰ سال اتفاق میافتد.
هزینه و قیمت پروتز سینه
مانند سایر عمل های جراحی برای تعیین دقیق قیمت پروتز سینه باید ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
مراحل انجام جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه از مراحل مختلفی برخوردار میباشد و از تصمیم گیری تا مشاهده نتیجه، نیازمند طی کردن روند درمان خاصی میباشید.
مشاوره و تصمیم گیری
در هر جراحی انتخاب پزشک از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. معمولاً فوق تخصص های جراحی پلاستیک، عمل پروتز سینه را انجام می دهد. شما باید برای یافتن پزشک مناسب، پرس و جو و تحقیق کنید و پس از یافتن پزشکتان، جلسه مشاوره ای با او تنظیم کنید. معمولاً در جلسه مشاوره، بیماران به بررسی اهداف خود از این جراحی می پردازند.
البته توجه داشته باشید که شما به عنوان یک متقاضی جراحی علاوه بر بررسی اهداف خود باید سابقه بیماری، سابقه حساسیت دارویی و… را نیز با پزشک خود در میان بگذارید تا تصمیمگیری بهتری انجام شود.
پزشکان نیز در جلسه مشاوره شما را با نتایج احتمالی جراحی آشنا میکنند و آگاهی های زیادی در مورد عوارض احتمالی و مزایای جراحی به شما می دهد تا تصمیم گیری منطقی تری داشته باشید. همچنین اگر تصمیم شما برای انجام جراحی پروتز سینه قطعی باشد، معمولاً پزشکان تمامی نکات مراقبتی برای پس از عمل را به شما میگویند.
بیهوشی و شروع جراحی
این جراحی با بیهوشی کامل انجام میشود و نوع بیهوشی با توجه به تصمیم پزشک متخصص بیهوشی، انتخاب میشود.
پس از آن جراحی با ایجاد برش ها شروع میشود. نوع و ظاهر پروتز ها در میزان برش نیز تاثیر گذار میباشد، برای مثال پروتز های سیلیکونی نیاز به برش های بزرگ تری دارند، اما به طور کلی برش ها در جاهایی ایجاد میشوند که کمترین اسکار و جای بخیه را بر جای بگذارند.
این برش ها معمولا در اطراف نوک سینه، زیر سینه و زیر چین افقی زیر سینه و زیر بغل زده میشوند. البته معمولا پزشکان برش ها را زیر سینه ایجاد میکنند تا دسترسی راحت تری داشته باشند.
جایگذاری پروتز سینه
پس از ایجاد برش، پروتز ها در دو جای مختلف سینه یعنی بالای عضله سینه و در زیر زیر عضله سینه میتوانند قرار بگیرند.
بستن زخم ها و پانسمان
پس از پایان جراحی و اتمام جایگذاری پروتزها، پزشک نواحی که برش داده شده را با استفاده از بخیه های جذبی می بندد و روی آنها پانسمان قرار می دهد. معمولا در این مرحله از سینه بند های طبی نیز استفاده میشود.
مراقبت های پس از جراحی پروتز
پس از اتمام جراحی، همه چیز به مراقبت های شما بستگی دارد. در واقع مراقبت های پس از جراحی پروتز سینه، برای برخورداری از نتیجه مطلوب تر، از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. در ادامه به برخی از مراقبت های لازم پس از جراحی اشاره خواهیم کرد.
- پانسمان ها را به صورت روزانه تعویض کنید.
- از مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی به مدت ۶ هفته بپرهیزید.
- از انجام فعالیت های سنگین تا یک ماه بپرهیزید و تا حداقل یک هفته رانندگی نکنید.
- به منظور جلوگیری از جابه جایی پروتز ها تا ۳ ماه به شکم نخوابید.
- تا ۳ ماه پس از جراحی از سوتین های طبی استفاده کنید.
مزایای جراحی پروتز سینه در اصفهان
- افزایش سایز سینه و رفع عدم تقارن سینه ها
- بهبود تعادل اندام
- افزایش اعتماد به نفس
- ترمیم بافت سینه پس از جراحی های مختلف مانند ماستکتومی
- راهکاری مناسب برای افرادی که به صورت مادرزادی با یک سینه به دنیا آمده اند.
ریسک های جراحی پروتز سینه
- خونریزی
- عفونت و زخم و جراحت
- بی حسی سینه
- انقباض کپسولی
- پارگی پروتز و نشست سیلیکون
البته باید خاطر نشان کرد که اگر شما در یک محل مطمئن و با تخصص این کار را انجام دهید ریسک های ذکر شده بسیار کم است.