درمان قرمزی ناشی از جوش
همه ما حداقل در بازه زمانی خاصی از زندگیمان با جوش ها دست و پنجه نرم کرده ایم و مراقبت از پوست از اولویت های ماست. وجود آنها بر روی صورت، بدن، بازوها و پشت معمولاً مشکلات عدیده ای را ایجاد می کند. اما این مشکلات پس از رفع جوش برطرف نمی شود و بعضاً جای جوش و قرمزی متعاقب آن نیز در نوع خود مشکل ساز است. در این مقاله به بررسی درمان قرمزی ناشی از جوش و همچنین بررسی علل احتمالی بروز این عارضه می پردازیم.
علت قرمزی ایجاد شده به دنبال جوش چیست؟
قرمزی ناشی از جوش معمولا به دو علت ایجاد می شود. اولین علت التهاب است. از آنجایی که جوش برای صورت فاکتور خارجی محسوب می شود سیستم ایمنی به محل می آید و ایجاد التهاب می نماید. در حقیقت تشخیص بیگانه بودن عناصر داخل جوش و پاتولوژی ناحیه باعث ایجاد واکنش سیستم ایمنی می شود. اما پاسخ سیستم ایمنی از طریق التهاب به جوش ها کارساز نمی باشد و خود باعث قرمزی ناشی از جوش می شود. در حقیقت این خود بدن است که باعث آسیب موضعی و برجای ماندن جای جوش می شود.
علت دوم گشادی عروق می باشد که خود معمولاً متعاقب التهاب اتفاق می افتد. در این حالت عناصر مختلفی مانند نیتریک اکساید آزاد می شود که باعث افزایش قطر عروق و نفوذپذیری آن می شود. از این طریق خونرسانی شدیدتر به ناحیه باعث رسیدن سلول های ایمنی بیشتر و فاکتورهای التهابی بیشتر می شود. همچنین خود خون بیشتر در ناحیه نیز می تواند باعث قرمزی ناشی از جوش در محل بشود. همچنین اطراف محل جوش نیز ممکن است در نتیجه التهاب قرمز شود که معمولاً در ظاهر فرد مشکل ایجاد می کند. اما با این مشکل چه کاری می توان کرد؟ چگونه می شود از جوش و قرمزی ناشی از آن جلوگیری کرد؟
پیشگیری از قرمزی ناشی از جوش
مهمترین روش پیشگیری از قرمزی ناشی از جوش کنترل رژیم غذایی، سیکل هورمون ها و همچنین خواب و بیداری می باشد. رژیم غذایی کم چربی، عدم استفاده از الکل و دخانیات، ورزش هوازی سبک و رژیم غذایی پر از فیبر می توانند باعث پیشگیری از این عارضه شوند. همچنین یکی از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از وجود جوش و متعاقب آن قرمزی ناشی از آن شستشوی صورت قبل از خواب می باشد. شستشو با استفاده از فیس واش می تواند بسیار کمک کننده باشد.
به طور کلی هر چقدر بهداشت ناحیه بالاتر باشد امکان وجود جوش و التهاب کمتر است. به این ترتیب می شود از قرمزی ناشی از جوش جلوگیری کرد. اما پس از جوش زدن لازم است بدانید که بهتر است به جوش دست زده نشود. چرا که دستکاری میتواند باعث التهاب بیشتر و برجای ماندن جای جوش و قرمزی بشود. در صورت تخلیه جوش و آکنه از کمپرس سرد استفاده کنید. آکنه معمولاً جای ماندگارتری به جای می گذارد و استفاده از کمپرس سرد التهاب را کم می کند.
روش های درمان قرمزی ناشی از جوش
همانطور که گفته شد استفاده از کمپرس یخ می تواند التهاب ناحیه را کم کرده و قرمزی ناشی از آن را نیز کم کند. یکی از روش های درمان قرمزی ناشی از جوش استفاده از پوشاننده های آرایشی می باشد. کرم پودرها و همچنین پوشاننده های جوش موضعی می توانند درمانی برای این عارضه باشند. همچنین AHA تراپی (پیلینگ در اصفهان) یا لایه برداری از پوست از جمله روش های درمان این موارد است.
علاوه بر این یکی از موثرترین روش های درمان قرمزی ناشی از جوش استفاده از لیزر است. این نوع لیزر به دلیل توان بالا در صورتی که توسط تکنسین مجرب از آن بهره گرفته شود می تواند جای جوش ها را محو کند. از آنجایی که این لیزر قوی می باشد لازم است حتماً فرد زبده ای با لیزر فوتونا کار کنند. این روش میزان جواب دهی بسیار بالایی دارد. اما لازم به ذکر است که حتما قبل از آن به متخصص پوست و یا پزشک عمومی دوره دیده مراجعه کنید و برای پوست صورت خود مشورت بگیرید. همچنین برای لیزر نیز مشاوره بگیرید.
لیزر صورت می تواند قرمزی ناشی از جوش را با دو الی سه جلسه تا حد زیادی برطرف نماید.
امیدوارم که مطالب این مقاله در جهت معرفی روش های درمان قرمزی ناشی از جوش مفید واقع شده باشد. ممنون که همراه ما بودید.