خال به ضایعه های پوستی روی بدن و یا صورت گفته می شود، که به رنگهای قهوه ای کمرنگ و قهوه ای پررنگ وسیاه هستند. خال ها ممکن است در همه قسمت های بدن رشد کنند.
جالب است که بدانید، خال در زبان انگلیسی (Beautymark) به معنی نشانه زیبایی است. در گذشته، داشتن خال روی صورت، یکی از نشانه های زیبایی محسوب می شد. به طوری که برخی از افراد به صورت مصنوعی روی صورت خود خال ایجاد می کردند. در این مقاله همراه بهترین لیزر موی زائذ اصفهان باشید.
برداشتن خال
با این وجود، بعضی از خال ها بسیار بزرگ هستند و برخی از آنها، به دلیل این که در جای مناسبی قرار ندارند اعتماد به نفس افراد را پایین می آورد و مشکل ساز می شوند. مثلاً فرض کنید خال های گوشتی را که کف سر و یا درون ابرو ها و یا لابلای ریش صورت قرار دارند. پس همانطور که بعضی از خال ها برای بعضی، زیبایی محسوب میشود ولی برای بعضی دیگر اینطور نیست و باید برداشته شوند.
چه عاملی باعث ایجاد خال می شود؟
خال ها ممکن است است به صورت مادرزادی و به هنگام تولد، روی بدن و یا صورت افراد وجود داشته باشد.و یا با با گذر زمان و با قرار گرفتن مکرر زیر نور آۀفتاب ایجاد شوند. بنابراین استفاده مرتب از ضدآفتاب و کلاه میتواند به پیشگیری از ایجاد این خال ها کمک کند.
اکثر خال ها خوش خیم هستند و بدون هیچ محدودیتی و بدون درد، با نظر پزشک برداشته می شوند.
با توجه به اندازه و نوع خال ها، روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد. مانند لیزر، جراحی، سوزاندن، رادیوفرکانسی، آر اف. در ادامه توضیح مختصری راجع به آنها می دهیم.
برداشتن خال به وسیله ی لیزر در اصفهان
یکی از راه های برداشتن خال ، استفاده از لیزر است. در این روش خال ها، به کمک امواج لیزر و حرارت از بین میروند. این روش، برای خال هایی که مسطح و صاف هستند و به اصطلاح گوشتی نیستند، بسیار مناسب است. زیرا لیزر به عمق پوست نفوذ نمی کند. همین طور لیزر، برای خال هایی که خیلی ریز هستند هم بسیار موثر است و در یک جلسه می توان تعداد زیادی از آنها را با هم برداشت. از آنجایی که در این روش، هیچگونه برش و بخیه ای روی پوست انجام نمی شود، بنابراین نیاز نیست، نگران جای زخم و اسکار روی صورت و بدن خود باشید. در روش لیزر خال، امکان رشد مجدد خال ها بعد از برداشتن وجود دارد و ممکن است به چند جلسه درمان نیاز باشد.
برداشتن خال در اصفهان
سوزاندن خال
یک روش قدیمی و منسوخ شده ی برداشتن خال است، که بعد از استفاده از این روش، قسمتهای فرو رفته ای روی پوست ایجاد می شد و همین موضوع، نارضایتی افراد را در پی داشت.
برداشتن خال به وسیله جراحی
جراحی خال، یکی از رایج ترین روش ها، برای از بین بردن خال در میان پزشکان است. روش جراحی، بیشتر مناسب خال های بزرگ و گوشتی است. و خال ها به صورت عمقی برداشته میشوند. در این روش، پزشک ابتدا محدوده خال را با بیحسی موضعی، بی حس می کند، سپس یک برش بسیار ظریف روی پوست ایجاد کرده و خال را خارج می کند. سپس یکی دو بخیه ی ظریف می زند. در این روش امکان رشد مجدد خال وجود ندارد.
برداشتن خال به وسیله رادیو فرکانسی یا RF
یکی از روشهای پیشرفته برای از بین بردن خال است. در این روش از حرارت برای برداشتن خال استفاده نمی شود، بلکه از امواج مایکروویو استفاده می شود. به همین دلیل احتمال اینکه جای اسکار و زخم روی پوست باقی بماند، خیلی کم است. ضایعه حاصل از این روش خیلی زودتر ترمیم می شود. این روش برای حذف خال ها در نقاط حساس بدن مانند چشم ها بسیار کارآمد است.
برداشتن خال به وسیله ی فریز کردن آن
یکی دیگر از روشهای از بین بردن خال منجمد کردن و فریز کردن آن است. در این روش از نیتروژن مایع برای فریز کردن خال استفاده می کنند. و برای خال هایی که ریشه عمیقی ندارد، مناسب تر است.
برداشتن خال با لیزر
مراقبت های بعد از برداشتن خال
از قرار گرفتن زیر نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.
تقریبا دو هفته زمان میبرد تا پوست بهبود یابد. تا بهبودی کامل سعی کنید، از لوازم آرایشی استفاده نکنید .
همچنین بهتر است که در این فاصله از قرار گرفتن در برابر نورهای مصنوعی مانند لپ تاپ و موبایل هم خودداری کنید.
پماد های خود را مرتب استفاده کنید.
بعد از انجام لیزر ممکن است در محل خال، زخم کوچکی ایجاد شود. به هیچ عنوان این زخم را نکنید و با آن ور نروید، چون ممکن است تبدیل به لک شود.
به هنگام خارج شدن از منزل حتماً از ضدآفتاب استفاده کنید.
از آن جایی که بعضی از خال ها امکان برگشت دارند بهتر است زمانی را برای چکاب در نظر بگیرید تا از رشد دوباره آنها جلوگیری کنید.